Det var en gång…

…en jägarfamilj i Hälsingland som skulle skaffa GPS-västar till sina hundar. Skämt åsido – men det var faktiskt så här det började 2008:

Vi testade de GPS-västar som på den tiden fanns tillgängliga och ingen väst motsvarade förväntningarna. De stora problemen var alltför låg kvalitet och dålig slitstyrka samt att västarna halkade ned på sidan och t o m under hundens mage p g a  GPS-utrustningens tyngd. Vi gav oss inte utan började experimentera med att modifiera befintliga västar. Till slut blev det tillräckligt bra så att vi bestämde oss för att utveckla en egen produkt. Vår målsättning var att ta fram en extremt slitstark väst som sitter bra på hunden utan hårt åtdragna remmar och utan att halka långt ned på sidan eller under hundens mage. Innan västen blev färdig i alla detaljer hade materialets slitstyrka och köldtålighet liksom västens funktion testats under många krävande jakter under många års tid.

Plotthunden Kemmesabbe

Den hund som blev den främsta testpiloten för de olika prototyperna var vår dåvarande plotthund Kemmesabbe. ”Kemme”, som sprang vidare till de sälla jaktmarkerna 2019, var en riktig profil. Han blev nästan 13 år gammal och lämnade ett stort tomrum efter sig. Definitivt en Once in a lifetime-hund. Hans sista björn fälldes på ståndskall när han var över 12 år gammal. Han gav oss oförglömliga minnen kantade av mod, spänning, dramatik, lojalitet och fantastiska hundarbeten i skogen samt kärlek, vänskap, tokigheter och glädje i hemmet. Det kändes självklart att hedra honom med västens namn. Namnet Kemmesabbe kommer från en figur i den gamla amerikanska västernserien/filmen The Lone Ranger.

Plotthund Kemmesabbe

Om oss

Naturix AB i Vallsta Hälsingland äger rättigheterna och marknadsför västen. Västen kan också köpas i välsorterade jaktbutiker. Kemmesabbe är ett registrerat varumärke och västen är mönsterskyddad. Naturix är också verksamt inom förädlade viltdelikatesser under Naturix.se