Recensioner

Västen har fått fina omdömen av både proffs, halvproffs och vanliga jägare. Vi är tacksamma för all feedback, såväl kritik som beröm. Nedan följer ett urval av kundrecensioner och en länk till ett test av västar från tidningen Min Jakthund.

Pelle Sjölin, Norrala

2022-10-11

Tack vare er väst har jag en stövare som inte haltar efter en dag i skogen, vilket tidigare var en regel pga att pejlen runt halsen slog i vänster framben. 😀 🐰 Tack så mycket!

Fredrik Hjeltström, Noraström

2022-09-10

Sökte runt bland olika västar. Provade en kameraväst som hade toppbetyg, men de halka på sidan och va allmänt otymplig så den sålde jag. Hittade sedan Kemmesabbevästen som jag fastnade för. Nätt o smidig, med bra synlighet och ett stort plus med alla reflexer då hunden syns extremt bra i mörker! Spänner man remmarna rätt så sitter den perfekt. Halkar inte ner på sidorna.

Kört med västen i fyra säsonger nu och nu hade ja oturen att ena bröstremmen nöttes av. Kände inte att jag ville köpa en ny väst då övriga västen är i perfekt skick, så ja hörde av mig till Per på Kemmesabbe och frågade om de gick att lösa en ny rem bara och han letade fram en ny bröstrem omgångende utan konstigheter! Superbra och trevlig service av Per och om jag väljer att skaffa en till väst till min nyinskaffade valp framöver så blir de självklart en likadan. Rekommenderas starkt!

Bruno Fagerström, Aneby

2018-10-10

Är så grymt nöjd med min Kemmesabbe-väst. Har nu haft den i snart fem år och använt den varje gång jag jagat med min harstövare. Den har skyddat stövarens rygg mot att bli sönderriven av taggtråd – även mot eltråd. Har använt de flesta kända västmärken på marknaden men för mig och min hund kan jag inte tänka mig någon bättre.

Marcus Olausson, Gällivare. Jämthund med Garmin T5 och Easyhunt

2018-09-20

Äntligen har jag hittat en gps-väst som passar och sitter perfekt – även under tuffa jaktsituationer. Tveklöst marknadens bästa väst.

Håkan Johannesson, Årjäng

2016-10-10

Köpte en väst för några år sen och tyvärr hade garantin gått ut, men jag tänkte kontakta dom för att få reservdel och laga själv. Fick snabbt svar om erbjudande att få en begagnad väst kostnadsfritt alternativt köpa en ny till reducerat pris! Vilken service och snabbt svar!

Ronald Rybbe, Sollentuna

2016-02-17

Man kan inte bli annat än glad när rättvisan vinner. Inte minst i juridiska sammanhang, vilket inte alltid är fallet.

På grund av det då pågående tvistemålet hade jag ändå turen att få köpa den allra sista  Kemmesabbe-västen som fanns i lager 2013. Det har visat sig att vissa och mindre hundar kan få halsont av GPS-halsbanden. Därför var förhoppningarna stora när västen anlände. Axels ”kroppsform”, tax, drever, smålandsstövare och basset, tillsammans 18 kg och 38 cm hög, gör att han inte ser ut riktigt som alla hundar. Men det blev inga problem, det gick att anpassa västen till honom hur enkelt som helst genom en mycket snillrik bandkonstruktion.

Av de GPS-västar som förekommer är det nog ingen som har 5 remmar med 4 spännmöjligheter. Detta löser alla eventuella anpassningsproblem. Västen har aldrig ramlat av eller glidit på sned och heller inte gått sönder. Kort sagt den sitter där du sätter den. Det är samma idé som sex-punktsselarna i en rallybil och de fungerar, det vet jag.

Axel är ofta anlitad och har haft västen i många jakter under de gångna säsongerna och det enda som slits är de fjädrande mjukskydden som skyddar hunden från de bakre undre bröstbanden, men det är bara att trä på nya. Kort uttryckt. GPS-västens remsystem är en tekniskt beprövad konstruktion som fungerar.

GPS-sändarna Garmin DC40 tar mindre än en minut att få på plats i GPS-fickan, T5:an är ännu lite enklare om man gör lika som med DC40 men hoppar över remöglan längst bak så att den “oranga pucken” hamnar på utsidan. Så gör jag. Att få antennen att stå rakt upp är heller inget problem.

Jag vill också framhålla att Axel verkligen har slitit på den i tre fulla jaktsäsonger och den har inte svikit på en enda punkt. Inte ens när Axel gjort långa svåra eftersök på räv i terräng med ris och liggande trädstammar eller slagits med räv utanför- och inne i gryt. Kort sagt en produkt skapad av jägare för jägaren och dennes jakthund.

Beträffande underhåll så diskar jag västen med diskmedel och borste efter varje jakt. Men till trots, mot slutet på säsongen så börjar västen lukta riktigt illa. Trots rekommendationer så blir det då ändå 60° i tvättmaskinen och den luktar ingenting när den kommer ut efter två timmar och det har heller inte utgjort några hållfasthetsproblem.

Ärligt talat är jag en ganska krävande konsument därför att det finns så mycket skräp på alla marknader. Men den här produkten fungerade och när jag sen långt senare läste artikeln att Kemmesabbe-västen kommer tillbaka så vill jag förmedla detta. Skitjakt på Er.

Nicklas Ankarberg, Jakt.se/Norrländska Vapenaffären AB

2016-02-16

Vi på Jakt.se har saknat utbud av hundvästar under en längre tid och det finns en anledning – vi har helt enkelt inte tyckt att västarna på marknaden har motsvarat de krav jag som hundförare ställer på en väst.

Denna västen har jag kört med nu i 2 års tid och jag är sjukt imponerad. Den sitter alltid rätt och snyggt på hunden och aldrig nånsin har jag varit med om att hunden kommit tillbaka efter en jakt och västen har hängt galet. Jag har heller inte sett någon tendens till skador så som skavsår på min hund på grund av västen.

Grymt preppad med mycket reflexer och att ha olika färger på vardera sida gör det enkelt att avgöra åt vilket håll hunden står och skäller/driver ett vilt.  Hunden syns mycket väl vid grisjakter i tätare terräng.

Tyget är lätt att rengöra, jag själv brukar lägga västen i såpa en liten stund och sedan ta en svamp och gnugga för att hålla västen så synlig som möjligt.

Då många av marknadens GPS-halsband kan bilda isklumpar kring hundens hals rekommenderar jag därför starkt att använda denna väst då den slukar de flesta sändare på marknaden. Jag själv brukar även köra Garmin i västen på mina hundar samt en Swepoint/Tracker kring halsen.